SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/014 | 5000 Szolnok, Gyermekváros út 1.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Iskolánk pályázatot adott be Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. A hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Szolnoki SzC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégiumot érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.
A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Jógyakorlatok: 

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A Rugalmas tanulási utak programjai a végzettség nélküli iskolaelhagyók számának csökkenését célozza meg, hiszen a Dobbantó program az általános iskolai végzettséggel nem rendelkező, magatartási, beilleszkedési zavarokkal küzdő, az iskolai rendszerű oktatásban lemaradó, vagy a rendszerből kisodródott 16. évet betöltött fiatalokat készíti fel a szakmatanulásra.

A Műhelyiskola a Dobbantó programból érkezőkön túl mindazokat várja, akik kizárólag alapfokú végzettséggel rendelkeznek és 16. életévüket betöltötték. Mentőöv ez azok számára, akik betegség miatt, családi körülményeik, szociális helyzetüknél fogva kikerülnének a képzési rendszerből.

Az Orientációs évfolyam a bizonytalan vagy a még mentálisan és fizikailag éretlen tanulók számára teremt felkészülési időt és ismereteket, szakmai irányultságot megélt tapasztalatokon keresztül, a megalapozott választás érdekében. Célja, hogy a programban részt vevő diákok a szakképző iskola bázisán az oktatás vagy a munka világába visszavezető, a sikeres egyéni életút megtalálásához eljuttató lehetőséget biztosítson.

 

Kapcsolattartó: Kovács-Kóródi Anikó  szakirányú oktatsért felelős igazgatóhelyettes

                          Telefon: +36302801988

 


Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium

5000 Szolnok, Gyermekváros út 1.

Telefon: +3656522013

E-mail: sipos@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/014

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000760


2024Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium